La nostra Història

Mònica Jubells

Mònica Jubells

Sóc la Mònica Jubells, fundadora de Monica’s Bakery.

Pastissera autodidacta a qui el fet de ser mare va canviar la vida. De gestionar boutiques de moda i d’alta costura arreu del món, he passat al dolç món de la pastisseria als 42 anys.

He canviat els ‘showrooms’ per la xocolata, la moda pels davantals i l’alta costura pels pastissos, i així dia a dia allibero les meves creacions. I ara mateix no podria ser més feliç.

La meva formació és totalment autodidacta de la mà de llibres dels grans xefs pastissers, fent una fusió entre la rebosteria nòrdica, anglosaxona i la catalana. He treballat molt fins a definir-me en la pastissera que sóc avui.

Primer vaig sentir parlar dels ‘Bundt Cakes’ en un viatge pels Països Nòrdics i em va semblar una genial i exquisida forma de presentar un pa de pessic i decorar-lo, i tot seguit em vaig obsessionar completament amb ells. Incapaç de trobar-los enlloc en el entorn proper, vaig començar a fer proves i experimentar per a dominar aquesta simple però impressionant i vistosa pastisseria on la creativitat no té límits.

Dels meus viatges a països anglosaxons com Estats Units, Canadà, Irlanda i el Regne Unit vaig descobrir la seva pastisseria dolça i alegre. Em va captivar! Per el gust d’aquí fan una pastisseria un xic massa dolça per això la he adaptat als nostres sabors més mediterranis, i el resultat son els nostres pastissos artesans amb explosió de sabor i color.

Vaig provar fins a deu tipus de vainilla abans de decantar-me per la deliciosa i ètica mongeta tahitiana de Heilala. Vaig experimentar amb sucres: marró, crua, llustre, glaç.. i amb diferents proporcions de mantega i farines de tot tipus per crear les meves formulacions. Així va néixer Monica’s Bakery.

Tot i que els ‘Bundt Cakes’ són la meva passió, també m’encanta crear tot tipus de pastissos, bombons i galetes. A mi, a qui li agrada poc el dolç, sempre faig les meves creacions en un nivell menys dolç i emfatitzo en el contrast de textures i sabors.

La meva inspiració final en cada creació em ve del meu pare, el gran artista i Pintor Josep M. Jubells.

Actualment també soc col·laboradora en el programa de TV3 “Tot es Mou” en el que decoro pastissos i ho comparteixo amb els teleespectadors.

És una experiència que suma més improvisació en les meves creacions i per conseqüència m’enriqueix.

 


 

“El menjar és tot el que som. És una extensió del sentiment nacionalista, del sentiment ètnic, de la vostra història personal, de la vostra província, de la vostra regió, de la vostra tribu, de la vostra àvia. És inseparable dels de la primera etapa”.

Anthony Bourdain